Cum se depistează Helicobacter Pylori

Home » Remedii Naturiste » Cum se depistează Helicobacter Pylori

• Dozarea Ac anti Helicobacter Pylori din sânge;
• Testul respirator cu urează;
• Testul antigenului din materiile fecale;
• Biopsia gastrică;

Depistarea si tratarea helicobacter pylori

Depistarea si tratarea helicobacter pylori

Terapia de eradicare a acestui patogen constă in aşanumita Tripla Terapie: Amoxicilină + Metronidazol + Claritromicină la care se adaugă un inhibitor al pompei de protoni: Omeprazol, Lansoprazol, Pantoprazol sau Esomeprazol timp de 1-2 săptămâni.
Cu toate acestea terapia nu generează eradicarea tuturor cazurilor infectate cu acest patogen pe de o parte datorită apariţiei rezistenţei la antibiotice şi pe de altă parte datorită efectelor secundare precum: vărsături, diaree, dureri abdominale şi alterări ale gustului, aspecte care ii determină pe unii dintre pacienţi să renunţe la terapie;
Costul ridicat al acestei terapii reprezintă de asemenea un impediment în a urma tratamentul recomandat în cazul persoanelor cu status socio economic scăzut.

Se pare că vindecarea se petrece mult mai frecvent în rândul populaţiei tinere decât în rândul celei adulte. Utilizarea antibioticelor ajută pe de o parte dar pe de altă parte determină distrugerea microflorei intestinale.
S-a efectuat astfel un studiu care a demonstrat beneficiile administrării terapiei cu un probiotic pe parcursul tratamentului medicamentos antibiotic, cu rol de refacere practic a florei bacteriene distruse. Acest studiu a reliefat practic că deşi microbiosul gastroduodenal este în cantitate scăzută ar putea participa la protecţia mucoasei.

Cele mai importante roluri ale probioticelor constau în:

• Reglarea homeostaziei biosului intestinal;
• Interferenţa cu agentul patogen;
• Modularea răspunsului imun local şi sistemic;
• Stabilizarea funcţiei de barieră gastrointestinale;
• Scăderea activităţii enzimelor procarcinogene;
• Producţia de activităţi enzimatice ce intervin în metabolismul nutriţional.

Astfel administrarea unui probiotic asociat timp de o lună va avea efecte extrem de benefice- 2×1 cp/zi;
Pacienţii care dintr-un motiv sau altul nu pot urma tratementul convenţional pot apela la combinaţii de plante conform reţetei ayurvedice din produsul TopAcid atat pentru diminuarea simptomelor cât şi pentru efectul antimicrobian. Alternativ se poate folosi Mastic Gum sau tinctura de propolis 2 picături/kg corp/zi, doză care se împarte în 4 prize/zi, amestecate cu puţină miere, cura dureaza 14 zile.

Autori:

Dr. Pavlisan Raluca

Dr. Pavlisan Dalibor

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (25 votes cast)
Cum se depistează Helicobacter Pylori, 5.0 out of 5 based on 25 ratings

Sanatate

Nutritie

Frumusete

Dieta

Solutie web oferita de BlackCode