Tratamente naturiste pentru alergii

Home » Remedii Naturiste » Tratamente naturiste pentru alergii

Primăvara ne aduce vreme caldă, zile mai lungi și bucuria de a vedea din nou natura plină de prospețime.  Totuși, aceste schimbări sezoniere nu par să bucure pe toată lumea. Pentru mulți dintre noi, primăvara e eclipsată de simptomele alergiilor, cum ar fi febră, lăcrimare excesivă, strănut, senzația de mâncărime și multe altele. Ce ne rămâne de făcut?

În timp ce unele alergii trec doar cu medicamente, pe altele le putem ține în frâu cu ajutorul de tratamente naturiste. Iată cum putem tratam aceste alergii natural, cu plante capabile să combată reacțiile alergice.

Plante de Leac pentru Alergii

Plante de Leac pentru Alergii

Sfaturi înainte de tratamentul natural pentru alergii

Majoritatea medicamentelor menite să trateze alergiile au tendința de a trata simptomele produse de corpul nostru în încercarea de a scăpa de alergie, în loc să trateze alergia în sine. Dacă așa stau lucrurile, nu e mai bine să ne ajutăm propriul organism în lupta cu această afecțiune? Multe dintre remediile naturale despre care vom vorbi aici au virtutea de a preveni reacția alergică, încă din starea ei latentă.

Înainte să discutăm despre ele, iată câteva schimbări pe care le putem face pentru a evita simptomele de alergii:

Primul pas în obținerea controlului asupra unor alergii este să urmăriți nu doar factorii care cauzează simptomele alergiei ci, de asemenea, și ceea ce le ține la distanță, în scopul de a afla ce anume declanșează simptomele de alergie.

Reacțiile alergice sunt cauzate de foarte mulți factori, de la părul de animale, polen și acarieni, la mucegai. Deși poate dura ceva timp până să identificăm toate substanțele la care suntem alergici, efortul merită din plin.

În perioadele în care sunteți predispuși la alergii, e recomandat să stați departe de factorii care ar putea agrava reacția alergică, cum ar fi substanțele chimice, poluarea sau fumul de țigară.

De asemenea, e foarte important să vă mențineți locuința curată. Îndepărtați praful de pe draperii, jaluzele, pături, perne și de pe mochetă. Spălați lenjeria patului săptămânal, la temperaturi ridicate.

Remedii naturiste pentru alergii

1. Ceaiul de mentă și ceaiul verde

Timp de secole bune, oamenii care sufereau de alergii au apelat la ceaiuri fierbinți pentru a-și desfunda căile respiratorii și pentru tratamentul mucoasei iritate, iar ceaiul de mentă a fost mereu una dintre cele mai bune soluții.

Calitatea sa de a ajuta în tratamentul natural al alergiei se datorează uleiurilor volatile care acționează ca un decongestionant, dar și altor substanțele din compoziția plantei, agenți antiinflamatorii și antibacterieni.

Important! La copii, ceaiul de mentă ar trebui să fie utilizat cu prudență, pentru că mentolul e o substanță puternică și poate provoca reacții adverse. E bine să consultați medicul înainte să îi dați copilului dumneavoastră ceai de mentă.

Și ceaiul verde ne poate ajuta să scăpăm de alergii. Ceaiul verde are în compoziție un compus (EGCG) dovedit de studii că ar deține proprietăți antioxidante ce inhibă reacțiile alergice.

2. Alimente de leac pentru alergii

Potrivit unui studiu german publicat în revista Allergy, persoanele care mănâncă alimente bogate în acizi grași omega 3 au fost mai puțin predispuși la simptome alergice, față de persoanele care nu au consumat în mod regular aceste alimente.

Acizii grași omega 3 sunt foarte populari pentru proprietatea lor de a reduce inflamațiile, acțiune necesară în tratamentul natural al alergiilor. Unde găsim acizii omega-3: pește, semințe de in, nuci, ouă, lăptuci, untișor, salată verde și ulei de rapiță.

Alte alimente care ajută la eliberarea căilor respiratorii sunt ardeiul iute, hreanul și muștarul fierbinte, adăugat peste mâncare. Toate acestea acționează ca  decongestionante naturale.

3. Wasabi

Pentru cei care suferă de febra fânului, wasabi poate fi un remediu eficient. Similară cu hreanul, planta promovează fluxul de mucus și ajută la eliberarea sinusurilor. Wasabi are în compoziție izotiocianat de alil (sau ulei de muștar alil), o substanță care  are o aromă aparte și o rezistență crescută la microbi, unele studii dovedind că poate inhiba creșterea celulelor canceroase.

Cum îl consumăm: Wasabi poate fi servit cu multe feluri de mâncare japoneză, sau poate fi adăugat în sandvișuri. O alternativă la wasabi e hreanul: o jumătate de linguriță de hrean poate calma simptomele alergice.

Suplimente pe baza de plante pentru tratarea alergiilor le puteti gasi pe Nutritiv

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Tratamente naturiste pentru alergii, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Sanatate

Nutritie

Frumusete

Dieta

Solutie web oferita de BlackCode