0727.730.785

Categorii

Facebook

 

Ultimele Comentarii

 

Ultimele Comentarii

Tinctura de Roinita sedativ, reglator psiho-emotional, eficient in stari de nervozitate 50 ml Dacia Plant preturi ieftine

Tinctura de Roinita sedativ, reglator psiho-emotional, eficient in stari de nervozitate 50 ml Dacia Plant

 
9.52 Ron
(9.52 Ron inc tax)
ntv6213
In stock
+
Add to wish list

Tinctura de Roinita sedativ - descriere amanuntita a produsului

Tinctura de Ronita (50 ml) de la Dacia Plant este un preparat naturist obtinut prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Melissa officinalis, cunoscuta sub denumirea populara de „roinita”. Roinita este cunoscuta in medicina traditionala ca remediu eficient pentru reglarea psiho-emotionala si pentru normalizarea functiei cardiace. Aceasta planta are efecte spasmolitice, antispastice, antimicrobiene, sedative si laxative, fiind recomandata indeosebi in cazul tulburarilor digestive, dar si in starile de surmenaj intelectual, insomnii, astenie sau in nevralgii. Tinctura de Ronita este un produs naturist ce poate fi administrat pe cale interna, dupa ce este diluat in apa, in scopul reglarii starii psiho-emotionale, dar si ca stimulent al memoriei, fiind ideal pentru persoanele care trec prin stari de iritabilitate, nervozitate sau stres. Tinctura de Roinita ajuta si la reglarea digestiei, fiind un bun carminativ, antidiareic, sedativ, analgezic si stomahic. Extern, aceasta solutie poate fi aplicata pe eczeme si rani superficiale, avand o actiune antiseptica si cicatrizanta asupra acestora.

Tinctura de Roinita sedativ - descrierea actiunilor benefice

Roinita din Tinctura de Roinita sedativ face parte din familia Lamiaceae, fiind o planta erbacee, perena, heliofila, cu frunze ovate si flori albe-liliachii. Cunoscuta inca din antichitate datorita proprietatilor terapeutice deosebite, a fost mentionata de Plinius si Dioscoride, care afirmau ca frunzele de roinita inmuiate in vin si aplicate extern se foloseau pentru vindecarea ranilor, a muscaturilor veninoase si intepaturilor de scorpion. In Evul Mediu, medicul si alchimistul elvetian Paracelsus, utiliza planta in tratamentul bolilor de inima. In medicina traditionala se intrebuinteaza ca remediu pentru reglarea psiho-emotionala, normalizarea functiei cardiace si ameliorarea proceselor cognitive. Se mai numeste alamaita, buruiana-stupului, busuiocul-stupului, iarba-albinelor, melisa, roiste etc.

Tinctura de Roinita sedativ actiuni:
  • Intern: sedativ, reglator psiho-emotional, stimulent al memoriei, antispastic, analgezic, stomahic, coleretic si colagog, carminativ, antiseptic, slab antidiareic, antiemetic, antiherpetic, antitiroidian, antigonadotropic, stimuleaza pofta de mancare;
  • Extern: cicatrizant, antiseptic, calmant.

Tinctura de Roinita sedativ indicatii:
  • Intern: se utilizeaza ca adjuvant in: stari de nervozitate, stres, anxietate, depresie, insomnii, afectiuni gastro-intestinale pe fond nervos, nevroze cardiace, distonii neurovegetative, tulburari de memorie, dureri de cap, migrene, nevralgii, vertij (ameteala), hipertiroidie, ulcer gastro-duodenal, dischinezii biliare, indigestii, meteorism (balonare), colici gastro-intestinale, colite cronice, enterocolite, anorexie, greturi, varsaturi;
  • Extern: se utilizeaza ca adjuvant in: eczeme si rani superficiale.

Tinctura de Roinita sedativ - descrierea amanuntita a compozitiei

  • Ulei volatil (alcatuit din citronelal, geranial, neral, cis si trans-ocimen, β-cariofilen), acizi polifenolcarboxilici (cafeic, clorogenic, rosmarinic), acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), flavonozide (derivati ai luteolinei si kaempferolului), cumarine (esculetol), principii amare etc.

Tinctura de Roinita sedativ - descrierea modului de utilizare

Intern:
  • Se ia, de regula, o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Extern:
  • Se aplica local sub forma de tamponari cu solutia diluata, obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100 ml de apa (jumatate de pahar).

Contraindicatii:
  • hipotiroidie, sarcina, alaptare, alergie la roinita.
Producator:
Dacia Plant

No posts found

Write a review