Contact rapid! 0733.365.765

Categorii

Facebook

Ultimele Comentarii

Orez Basmati Brun Bio ideal pentru salate 500g Petras preturi ieftine

Orez Basmati Brun Bio ideal pentru salate 500g Petras

 
13.08 Ron
(13.08 Ron pret cu TVA)
ntv6320
În stoc
+

Orez Basmati Brun Bio - descriere amanuntita a produsului

Orezul brun este un aliment mult mai sanatos decat orezul alb, deoarece este foarte bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate precum fibrele si mineralele. Fibrele din orezul brun pot reduce riscul aparitiei bolilor de inima si a unor tipuri de cancer, dar ajuta si la o digestie optima. In plus, orezul brun nu contine gluten si nici grasimi rele, astfel ca poate fi consumat cu incredere de orice persoana. Orez Basmati Brun Bio (500 g) de la Petras este o varietate de orez subtire, ce se cultiva la poalele muntilor Himalaya, cu bob lung, textura usoara si cu o aroma parfumata. Cuvantul „basmati” provine din limba sanscrita si inseamna „aromat”, „inmiresmat”. Denumirea de Orez Basmati vine datorita faptului ca, dupa ce este fiarta, aceasta cereala emana o aroma deosebita. Orezul Basmati Brun Bio are un gust aparte si este ideal pentru prepararea salatelor, intrucat, spre deosebire de alte tipuri de orez, boabele acestuia nu se sparg si raman separate, dupa fierbere. Orezul Basmati Brun Bio contine o serie de nutrienti esentiali pentru sanatatea organismului uman, care actioneaza pentru controlul greutatii corporale, prevenirea bolilor de inima si mentinerea unui nivel glicemic normal.

Orez Basmati Brun Bio - descrierea actiunilor benefice

Orez Basmati:
  • Este o varietate de orez subtire, cultivat la poalele muntilor Himalaya;
  • Bobul lui este mai lung decat oricare alta varietate de orez, avand o textura usoara si pufoasa, cu o aroma parfumata;
  • Este ideal pentru supraponderali;
  • Excelent in salate unde preferam un orez cu boabele separate.

Studiile in nutritie arata ca o alimentatie echilibrata si sanatoasa, care include un consum regulat de cereale integrale, precum este si Orez Basmati, care poate ajuta la preventia sanatatii organismului cu rol esential in mentinerea greutatii corporale corespunzatoare, protejand inima si ajutand la mentinerea unui nivel normal al glicemiei.

In prepararea cerealelor integrale, precum si a Orez Basmati, se foloseste intregul bob, pastrandu-se astfel intacte elementele esentiale pe care le contin cele trei parti ale sale:
  • Membrana exterioara - bogata in fibre, complexul de vitamine B, minerale, proteine, si fitonutrienti (elemente care se gasesc in mod natural in plante si sunt benefice pentru sanatate);
  • Membrana interioara - ce contine amidon, carbohidranti, proteine si cantitati mici de vitamine B;
  • Germenul (embrionul din care rasare planta) - partea interna bogata in substante nutritive esentiale: minerale, complexul de vitamine B, vitamina E si fitonutrienti.

Toate aceste elemente nutritive va vor da energie si putere de munca in fiecare zi. Cand boabele sunt macinate sau rafinate, coaja si germenul sunt inlaturate, ramanand doar membrana interioara. Astfel, mare parte a valorii nutritive a bobului dispare, deoarece din toate cele trei straturi ale sale, membrana exterioara si germenul contin cantitatile cele mai mari de elemente nutritive.

In cazul cerealelor integrale, precum si a Orez Basmati, sunt pastrate toate cele trei parti ale bobului, tocmai pentru a nu se pierde nimic din beneficiile sale. Fiecare parte a bobului integral are valori nutritive specifice, insa tocmai combinatia celor trei parti sta la baza beneficiilor unice si eficiente pentru sanatate ale cerealelor integrale. Asadar, consumul de alimente pe baza de cereale integrale, printre care si a Orez Basmati, aduce toate beneficiile suplimentare ale elementelor nutritive care nu pot fi asigurate numai de fibre.

O alimentatie sanatoasa este singura sursa de minerale pentru organismul uman, deoarece acesta nu le poate produce. Fara minerale, nici o fiinta de pe pamant nu ar putea supravietui. Aceste elemente esentiale reprezinta aproximativ 5% din greutatea corpului uman. Cerealele, printre care si Orez Basmati, sunt bogate in minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor sau zinc.
  • Calciul important pentru sistemul osos si dantura. El previne aparitia osteoporozei si a multor probleme cardiovasculare. Alimente bogate in calciu sunt susanul, cerealele integrale, mierea de mana, amaranthul, Orez Basmati.
  • Fierul mareste capacitatea de efort a organismului si intareste sistemul imunitar. Consumul de fier amelioreaza semnele de oboseala si reduce riscul aparitiei anemiei. Surse recunoscute de fier sunt: cereale integrale, paine integrala, mazare verde, spanac, linte neagra sau linte verde, mierea de zmeura, fasolea mung.
  • Magneziul are un rol foarte important in cresterea rezistentei corpului la infectii si imbunatatirea randamentului intelectual. Impreuna cu calciul, magneziul combate stresul si starile depresive. De asemenea, este un element important in buna functionare a sistemului cardiovascular. Va puteti procura magneziul din cereale integrale, Orez Basmati, legume, nuci, miere de mana sau nuci caju.
  • Fosforul insotit de calciu, ajuta la mentinerea sanatatii danturii si a oaselor. Surse importante de fosfor sunt cerealele integrale sau fructele uscate.
  • Zincul mareste capacitatea de rezistenta a organismului in fata infectiilor. Totodata, are un rol important in accelerarea vindecarii ranilor si in reducerea substantiala a nivelului de colesterol din organism. Mazarea, cerealele integrale, Orez Basmati, fasolea sunt bogate in zinc.

Fara vitamine organismul nu poate functiona normal. Ele au rolul de a va da putere si energie in fiecare zi si lipsa oricarei vitamine va poate deregla intregul organism. Puteti gasi vitamine in foarte multe produse de origine vegetala precum fructele, legumele, leguminoase, crucifere, produsele cerealiere: Orez Basmati.

Vitaminele au un rol esential in buna functionare a sistemului nervos, a sistemului imunitar si a vederii. Este important insa de stiut ca vitaminele nu-si pot indeplini rolul in organism in lipsa celorlalte substante nutritive, mai ales a mineralelor.

Vitaminele din cereale sunt insa special dozate in portia zilnica recomandata exact cat are nevoie organismul dumneavoastra. O portie de cereale este bogata in vitaminele C, B1, B2, B3, B5, B6, B12 si acid folic.

Principalele vitamine prezente in continutul cerealelor:
  • Vitamina B1: Rol in crestere, functionarea sistemului nervos, metabolismul glucidelor. Se mai gaseste si in drojdie de bere, alune, legume, orez decorticat, polen crud.
  • Vitamina B2: Rol in crestere, reproducere, metabolismul glucidelor, grasimilor si proteinelor. In afara cerealelor, mai contin vitamina B2 si legumele de culoare verde, drojdia de bere, polen crud.
  • Vitamina B3: Rol esential in sinteza hormonilor sexuali, a cortizonului, tiroxinei si insulinei. Surse de vitamina B3 sunt si curmalele, prunele, alunele, drojdie de bere, hefe, polen crud.
  • Vitamina B5: Rol important in metabolismul energetic al celulelor, participa la formarea anumitor hormoni. Se gaseste in majoritea alimentelor, cele mai bogate alimente fiind drojdia de bere, legumele uscate, polen crud.
  • Vitamina B6: Rol in metabolismul proteic (producerea de anticorpi si hematii). Organismul dumneavoastra poate obtine aceasta vitamina din soia, pepene galben, varza, orez nedecorticat, alune, nuci, drojdie de bere, polen crud.
  • Vitamina B12: Rol in formarea si regenerarea hematiilor, stimularea functionarii sistemul nervos si in metabolismul proteic, glucidic si lipidic. Aceasta vitamina o regasim in cereal inegrale, gutui, nuci braziliene, polen crud.
  • Vitamina C: Rol principal in formarea colagenului, factor de crestere si refacere a celulelor, ajuta la absorbtia fierului, stimuleaza sistemul imunitar. O mai puteti avea consumand macese, catina, citrice, afine, mure, zmeura, legume de culoare verde, rosii, cartofi dulci, coacaze.
  • Acidul folic: Rol esential in formarea hematiilor, in metabolismul proteic. Se gaseste in legumele cu frunze de culoare verde inchis, morcovi, drojdie de bere, galbenus de ou, pepene galben, caise, dovleac, faina de secara.
Producator:
Petras

Nici o recenzie găsită

Lasa o recenzie