0727.730.785

Categorii

Facebook

 

Ultimele Comentarii

 

Ultimele Comentarii

Ceai de fenicul eficient in indigestie 50 g Dacia Plant

 
3.49 Ron
(3.49 Ron inc tax)
cod ntv1129
In stock
+
Add to wish list

Descriere amanuntita a ceaiului de fenicul

Ceaiul de fenicul ajuta la reducerea flatulentei, dovedindu-se eficace si in lupta cu indigestia si in sindromul de intestin iritabil. De asemenea, ceaiul este util pentru persoanele afectate de cancer, deoarece  ajuta la refacerea stomacului dupa chimioterapie si radioterapie. Despre semintele de fenicul se spune ca actioneaza ca un expectorant natural si stimulent, precum si faptul ca au in compozitie compusi naturali care lupta impotriva febrei, cum ar fi potasiu, calciu si alte vitamine. O ceasca de ceai de fenicul poate ajuta la inlaturarea tusei, datorita proprietatilor sale antibacteriene. Unele dintre alte utilizarile medicinale dovedite ale ceaiului de fenicul includ tratamentul pentru angina pectorala, astm si hipertensiune arteriala. Ceaiul de fenicul este, de asemenea, util in cresterea libidoului. 

 

Actiunile benefice ale ceaiului de fenicul

Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o planta erbacee, perena, heliofila, care se aseamana cu mararul. Cultivat inca din antichitate in zona Marii Mediterane, in zilele noastre se extinde pe tot continentul european, Asia Mica si America. In Grecia Antica era considerat un simbol al succesului. In India se foloseste ca odorizant al respiratiei si pentru stimularea digestiei.  Se mai numeste anason dulce, chimion dulce, finchil, hanus, marariu de casa etc.

Contribuie la funcţionarea normala a sistemului digestiv prin: 

  • reducerea spasmelor si balonarii care apar la nivel intestinal (la copii si adulti);
  • imbunatatirea digestiei;
  • normalizarea secretiei de lapte la lauze.

 

Ingredientele incluse in compozitia ceaiului de fenicul

fenicul (Foeniculum vulgare) - fructe.

 

Modul de administrare al ceaiului de fenicul

INTERN:

- pulbere - planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 min., dupa care se înghite cu apa.

- macerat la rece - se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 min. inainte de mese.

- infuzie - se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 min. inainte de mese.

Precautii

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu teren alergic. 

Contraindicatii

Sarcina, alergie la fenicul.

 

No posts found

Write a review