0727.730.785

Categorii

Facebook

 

Ultimele Comentarii

 

Ultimele Comentarii

Ceai de sunatoare - remediu pentru sanatate 50g Dacia Plant

 
3.49 Ron
(3.49 Ron inc tax)
ntv921
In stock
+
Add to wish list

Descrierea amanuntita a ceaiului de sunatoare

Anual sunt folosite mari cantitati de sunatoare pentru remedii de tratament pentru afectiuni. Cele mai raspandite afectiuni tratate cu sunatoare sunt: afectiunile cardiace, depresia, insomniile, tulburarile de somn.  Printre beneficiile acestei vechi plante tamaduitoare este prevenirea ingrasarii pe fond nervos, combate gastritele si ulcerul gastric.

Cod: ntv921

Actiunile benefice ale ceaiului de sunatoare

Sunatoarea face parte din familia Hypericaceae, fiind o planta erbacee, perena, heliofila, cu frunze ovat-eliptice si flori galbene. Denumirea stiintifica a plantei ''Hypericum'' provine din ''hyper'' si ''eikon'', care in limba greaca inseamna ''peste o aparitie'', ceea ce face trimitere la protectia impotriva spiritelor rele, demoniace. Hippocrate utiliza planta datorita actiunii sale antiinflamatoare. In secolul al XIX-lea, sunatoarea se folosea in medicina traditionala pentru tratarea ulcerului, isteriei si al depresiilor. Se mai numeste asunatoare, buruiana de naduf, floare de sunatoare, floare galbina, iarba-crucii, iarba-spaimei, sburatoare, sovarf galben, etc.

Contribuie la

INTERN:

- functionarea normala a sistemului digestiv, prin:

- protejarea mucoasei gastrice

- stimularea producerii si eliminarii de bila

- sustinerea functiilor hepatice

- reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal

- eliminarea tendintei de evacuare rapida a scaunului

- reducerea starilor psihice negative.

EXTERN:

- eliminarea disconfortului care apare la nivelul pielii si cavitatii bucale

- reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si mucoasei anale.

Reactii Adverse: pot aparea fotosensibilitate si alergii cutanate.

Supradozare: Intoxicatia cu sunatoare poate produce fenomenul de hipericism, manifestat prin tulburari psihomotorii si eriteme edematoase.

Contraindicatii: fotosensibilitate , alergie la sunatoare.

 

Ingredientele incluse in compozitia ceaiului de sunatoare

Sunatoare (Hypericum perforatum), parti aeriene.

Modul de administrare al ceaiului de sunatoare

Intern:

- pulbere – planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 min., dupa care se inghite cu apa.

- macerat la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 min. inainte de mese.

- infuzie – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 min. inainte de mese.

Extern

- pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac spalaturi locale sau se administreaza sub forma de comprese cu macerat sau cu infuzie de planta

- pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul cavitatii bucale se fac spalaturi locale cu maceratul sau cu infuzia de planta

- pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si mucoasei anale se fac spalaturi locale sau bai de sezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obtinute din planta.

No posts found

Write a review