Contact rapid! 0733.365.765

Categorii

Facebook

Ultimele Comentarii

Ceai Antiadipos cu Ginseng – ceai pentru slabit, reduce celulita 30 doze Minerva preturi ieftine

Ceai Antiadipos cu Ginseng – ceai pentru slabit, reduce celulita 30 doze Minerva

 
8.72 Ron
(8.72 Ron pret cu TVA)
ntv6160
În stoc
+

Ceai Antiadipos cu Ginseng - descriere amanuntita a produsului

Ceai Antiadipos cu Ginseng (30 DZ) de Minerva este un produs natural pentru slabit, recomandat tuturor persoanelor care vor sa ajunga la silueta mult dorita. Ceaiul Antiadipos cu Ginseng actioneaza in organism pentru combaterea si prevenirea obezitatii, prin reglarea digestiei si a metabolismului, dar si prin reducerea nivelului de grasimi in sange. Bun tonic, reconfortant, detoxifiant si antioxidant, Ceaiul Antiadipos cu Ginseng ajuta organismul sa se mentina sanatos, „eliberandu-l” de un nivel ridicat de zahar si grasimi, care nu fac decat sa creasca riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Ceai Antiadipos cu Ginseng contine atat ginseng, cat si frunze de lotus, frunze de dud, nalba si ceai verde, un ingredient renumit pentru efectul sau antioxidant. Prin continutul de ginseng pe care il are, ceaiul antiadipos ajuta si la cresterea rezistentei organismului in fata atacului virusurilor, dar si la reducerea starilor de stres si surmenaj.

Ceai Antiadipos cu Ginseng - descrierea actiunilor benefice

Ceai Antiadipos cu Ginseng este un produs din ginseng, frunze de lotus, Malva Verticillata, ceai verde, frunze de dud, nalba.

Principalele actiuni Ceai Antiadipos cu Ginseng:
  • Combaterea obezitatii si celulitei, scaderea greutatii corporale;
  • Reglarea digestiei si metabolismului;
  • Accelerarea tranzitului intestinal si combaterea constipatiei;
  • Reducerea nivelului grasimilor din sange (scade colesterolul);
  • Scaderea glicemiei (nivelul zaharului din sange);
  • Are efect tonic, reconfortant, detoxifiant si antioxidant datorita ceaiului verde;
  • Datorita ginsengului creste rezistenta organismului, reduce stresul si oboseala.

Recomandari Ceai Antiadipos cu Ginseng:
  • Celulita, constipatie, exces ponderal.

Ceai Antiadipos cu Ginseng - descrierea amanuntita a compozitiei

Denumit si „radacina vietii” Ginsengul este una dintre cele mai pretioase plante din lume. Istoria lui incepe cu utilizarea radacinilor de catre populatiile primitive, apoi cu multimilenara medicina traditionala chineza. Este o specie perena, din familia Araliaceae, specifica zonelor impadurite din munti si dealuri inalte. Frunzele sunt lung petiolate, compuse din cinci foliole si ascutite la varf. Tulpina florifera se formeaza de obicei dupa al 4-lea an de vegetatie, iar radacina ajunge la maturitate dupa cinci, sase, zece ani cand are aspectul asemanator corpului omenesc – "radacina vietii". Este raspandit incepand din peninsula Coreea pina in nordul Chinei. In prezent este cultivat intensiv in China, Coreea, Japonia si Rusia.

Denumirea in limba chineza este "Ren Shen" avand semnificatia "radacina - om", iar in coreeana se numeste "Sam". In Europa, respectiv in Franta, prima semnalare a ginsengului a fost facuta de calugarul iezuit Jartoux, intr-o scrisoare adresata procurorului general al misiunii franceze din Pekin in anul 1711. Jartoux a descris si desenat cu precizie planta semnaland proprietatile ei ca remediu pentru epuizarile fizice si intelectuale, in afectiuni pulmonare, antivomitiv, tonic gastric, "fortifiant al spiritului vita", stimulent limfatic, impotriva vertijului si pentru prelungirea vietii celor in varsta.

Panax Ginseng este oficial in farmacopeile nationale din Austria, China, Franta, Germania, Japonia, Elvetia si Rusia. Este pe larg descris in monografiile OMS si alte tratate stiintifice. Putine plante medicinale au o literatura stiintifica atat de bogata ca aceasta specie.

Compozitie chimica:
  • Compusii activi chimic din radacinile de cel putin cinci ani de vegetatie, contin un amestec complex de saponozide triterpenice cunoscute sub denumirea de ginsenozide. Cele mai importante au fost denumite codificat Rb1, Rb2, Rb3, Rc si Rd derivati ai protopanaxadiolului, iar Re, Rf, Rg1, Rg2, si Rh1 derivati ai protopanaxatriolului. Pana in prezent au fost identificate si caracterizate 30 ginsenozide. Radacinile mai contin polizaharide complexe, polipeptide, vitamine in special din grupul B, saruri minerale si oligoelemente.

Actiune asupra sistemului nervos central si periferic:
  • Experimental extractele selective de Panax Ginseng prelungesc vitalitatea neuronilor cultivati „in vitro”, actiunea fiind specifica ginsenozidului Rb1; „in vivo” s-a demonstrat ca saponozidele triterpenice din radacinile plantei, previn cresterea temperaturii corporale si concentratia intracerebrala a corticosteroizilor in timpul stresului la caldura. Tot experimental s-a demonstrat ca in conditii de stres ginsengul are actiune antagonista, prin reducerea continutului de serotonina si noradrenalina in tesuturile cerebrale.

Actiune antiamnezica:
  • Preparatele standardizate de Panax Ginseng sunt antagoniste deficientelor de memorie recenta, specifica persoanelor in virsta, dar si memoriei vechi induse de scopolamina, si amneziei (pierderea memoriei) datorate ischemiei cerebrale. Cercetari recente (1997) au pus in evidenta efectele stimulatoare ale ginsenozidelor asupra colin-acetiltransferazei, enzima, care potenteaza pe "termen lung" mecanismele electrochimice care permit ameliorarea memoriei. Asupra neuronilor, ginsenozidele au o remarcabila actiune de protectie si potentare care explica efectele asupra imbatranirii cerebrale. Aceste efecte sint evidente in special pentru ginsenozidele Rb1.

Actiune adaptogena si marirea randamentului fizic si mental:
  • Mecanismul actiunii adaptogene pare a fi de natura neuroendocrina. Un studiu clinic recent (1996) a confirmat actiunea preparatelor pe baza de Panax Ginseng asupra ameliorarii calitatii vietii pe 265 pacienti, ca fiind superioara altor suplimente alimentare utilizate in prezent. Un alt studiu clinic a aratat ca un supliment dietetic pe baza de Panax Ginseng creste semnificativ capacitatea de efort la oamenii sanatosi, activi. Datorita acestor actiuni produsele din Ginseng sunt folosite in medicina occidentala pentru capacitatea adaptogenica, ca tonic energetic si stimulant al functiilor cognitive, in special in situatiile de activitate mentala si fizica. Fara a fi doping este indicat si sportivilor de performanta.

Actiune imunostimulanta:
  • Ginsenozida Rg1 restabileste functia imunitara dupa ce aceasta a fost compromisa prin tratament cu ciclofosfamide. Acest lucru a fost demonstrat printr-un studiu clinic pe un grup de voluntari sanatosi concluzia fiind o crestere semnificativa a hemostazei, a activitatii fagocitare a limfocitelor totale, a limfocitelor T4 (ajutatoare) si T8 (supresoare) precum si asupra activitatii celulelor NK (natural killer) adica ucigase.

Actiune asupra fenomenelor de imbatranire:
  • Preparatele pe baza de Panax Ginseng ca atare sau in combinatie cu alte plante medicinale si in mod special cu Ginkgo Biloba, incetinesc fenomenele de imbatrinire, ca urmare a actiunilor imunostimulante si a actiunilor de imbunatatire a memoriei. Administrarea zilnica de saponozide, la persoane de varsta medie/avansata are ca rezultat imbunatatirea memoriei, cresterea functiei imunitare, imbunatatirea activitatii circulatorii, reducerea numarului crizelor de Angina pectorala si a extrasistolelor ventriculare. S-a mai constatat ca ginsenozida Rb1 are o influenta pozitiva prin intarzierea proceselor de imbatranire a celulelor neuronale.

Actiuni hipoglicemianta:
  • Mai multi cercetatori au descris actiunea similara insulinei a preparatelor pe baza de Ginseng. Prin inhibarea lipolizei induse de adrenalina si stimularea lipogenezei plecand de la glucoza. In special ginsenozidul Rg1 are actiune hipoglicemianta. Transportul intrahepatocitar al glucozei este mult crescut in prezenta ginsenozidelor, sugerand ca acestea actioneaza semnificativ asupra membranei celulare a hepatocitelor prin proteinele transportoare de glucoza. De asemenea unele polipeptide din Panax Ginseng au actiune hipoglicemianta si de stimulare a sintezei glicogenului hepatic. Polizaharidele printre altele stimuleaza fosforilarea oxidativa a glucozei, marind utilizarea glucidelor, respectiv a lipidelor. Eficienta terapeutica complementara a preparatelor pe baza de Ginseng a fost demonstrata clinic pe pacienti diabetici de tip II.

Alte actiuni:
  • Pe langa efectele enumerate mai sus, produsele din Ginseng, datorita polizaharidelor GL2 si GL4 pot preveni formarea leziunilor in ulcerul gastric (reiese din rezultatele unor studii experimentale);
  • Ginsenozidele Rb1 si Rg1 au o actiune remarcabila asupra radicalilor liberi, fiind utile ca antioxidanti;
  • In fine s-a mai semnalat si o actiune impotriva impotentei masculine prin producerea de nitrozizi in corpii cavernosi;
  • Organizatia F.D.A. (Food and Drug Administration) din SUA considera produsele pe baza de Panax Ginseng de buna calitate ca fiind sigure si fara reactii adverse. Numai la doze excesive pot aparea stari de agitatie si insomnie la unele persoane mai sensibile.

Ceai Verde, planta din familia Theaceae purtand denumirea populara "arbustul de ceai chinezesc" numit in limba latina CAMELLIA SINENSIS (L.) O. KUNTZE (THEAE SINENSIS) sta la originea uneia dintre cele mai vechi bauturi din lume: ceaiul, "bautura care stinge orice sete" despre care cunoscatorii obisnuiesc sa spuna "o frunza atat de umila, o bautura atat de nobila". In habitatul lui natural, este un arbore care ajunge la 5-6-10 metrii inaltime si creste in special in zone tropicale si subtropicale. In plantatii nu este lasat sa creasca mai mult de 1 metru, i se da o forma sferica si datorita ramificatiei bogate are aspect de tufa. Frunzele sunt dispuse altern si au marginea dintata. Florile sunt mici, albe, cu un miros placut. Fructul este o capsula cu trei muchii. Este cultivat in multe tari din lume, Japonia, America de Sud, Rusia, Sri Lanka, iar in India si China se cultiva de peste 2500 de ani, China ramanand si azi unul dintre cei mai mari furnizori de ceai din lume. De fapt, originea ceaiului ca bautura se pierde undeva in negura timpului milenar asiatic legenda spunand ca insusi Confucius a citat ceaiul in scrierile sale in anul 550 inainte de Christos. Partea utilizata pentru prepararea ceaiului o constituie frunzele.

A fost greu de crezut multa vreme ca ceaiul verde si ceaiul negru provin din aceeasi planta. Totusi in 1843 Robert Fortune a demonstrat ca ambele ceaiuri provin din acelasi arbore, diferenta reiesind din perioada anului in care se recolteaza frunzele, cum se recolteaza si cum sint tratate. Din acest punct de vedere se descriu trei feluri de ceaiuri:
  • ceaiurile negre (fermentate);
  • oolong-urile (ceaiuri semifermentate);
  • ceaiul verde – nefermentat.


Pricipala diferenta intre ceaiul verde (THE VERGINE) si celelalte ceaiuri, consta in faptul ca ceaiul verde nu sufera nici un proces de fermentatie si continutul lui in polifenoli ramane nealterat.

Principiile active din frunzele de ceai sunt bazele purinice si compusii polifenolici. Baze purinice sint: cafeina, teofilina, teobromina, aminofilina. Compusi polifenolici sunt catechine (flavan-3-oli), flavonoli si glicozizi ai acestora, acizi fenolici, taninuri hidrolizabile. Componentele chimice de cea mai mare importanta in farmacologia ceaiului verde sunt polifenolii si bazele purinice in special cafeina. Dintre numerosii compusi polifenolici 25-35%, prevaleaza catechinele (flavonoli) continuti in proportie de 20-30%. Componenta principala si cea mai bine studiata este epigallocatechina gallata ( EGCG), cea mai importanta componenta a fractiunii polifenolice a ceaiului verde. Dupa unii autori EGCG si extractele de ceai verde arata o importanta inhibare a proliferarii diferitelor tipuri de celule canceroase (pulmonar, mamar, gastric). Primele studii au fost axate pe efectul de inhibitie a proliferarii celulelor canceroase pulmonare, rezultatele deschizand calea unor noi cercetari asupra eventualului rol de preventie impotriva cancerului pe care l-ar putea avea extractele din ceai verde (Okabe S., Suganuma M., Hayashi M., Sueoka E., Komori A., Fujiki H., Saitama Cancer Center Research Inst. Et al 1997).

Actiuni:
  • Ceaiul are actiune diuretica (diminua posibilitatea formarii calculilor renali);
  • Actiune antioxidanta, diminua procesele de termogeneza, scade nivelul colesterolului din sange;
  • Efecte benefice asupra circulatiei sangelui si proceselor de digestie, stimuleaza procesele metabolice la nivelul celulelor sistemului nervos central, studii recente emitind ipoteza eficacitatii in prevenirea bolii Alzheimer;
  • Favorizeaza irigatia sanguina la nivelul tegumentelor favorizand regenerarea acestora, combate aparitia cariilor datorita aportului de fluor, este tonic, energizant si combate starile depresive.
  • Unele studii recente sugereaza ca ceaiul verde ar putea reduce frecventa aparitiei cavitiei androgenice (caderea parului) influentand nivelul hormonilor circulanti din sange. Consumul regulat de ceai verde este asociat cu un nivel crescut al SHBG (sex hormon binding globulin) si estradiol la femei. Un nivel crescut al SHBG ar putea diminua procesul de aparitie a calvitiei.

Activitate biologica:
  • Consumul infuziei din frunze de ceai este al doilea din istoria omenirii dupa consumul de apa. Dincolo de a fi doar o bautura placuta, ceaiul verde, este si o planta medicinala de mare interes in mod traditional utilizata de medicina chineza de milenii, ca energizant, diuretic si astringent intestinal.
  • Actiune asupra metabolismului bazal si greutatii corporale.
  • Administrarea metilxantinei la subiecti normoponderali sau obezi, stimuleaza metabolismul bazal, hidroliza trigliceridelor si in consecinta creste concentratia acizilor grasi liberi in plasma si b-hidroxilarea lor in tesuturile periferice.
  • Ceaiul verde prin constituentii sai – metilxantina si catechinele - este utilizat in dieta subiectilor supusi unor programe de reducere a greutatii corporale. Efectul acestor compusi ai ceaiului, si al cafeinei, este de stimulare a activitatii fibrelor musculare striate, crescand forta de contractie, scazand efortul muscular cu un efect glicogenolitic si lipolitic, care favorizeaza disponibilitatea fibrei musculare pentru glucoza si acizi grasi (U.S. AHFS, Drug Information, 1996). In plus unele catechine au capacitatea de a inhiba a-amilaza, contribuind prin acest mecanism la o reducere substantiala a carbohidratilor si implicit a greutatii corporale (Hara Y., food research Institute, Japan et al).
  • Activitatea stimulanta a ceaiului verde asupra sistemului nervos central atribuita cafelei, este responsabila de actiunea tonica generala a fitocomplexului, utila in toate cazurile de astenie fizica si psihica.
  • Metilxantina si in mod special teofilina cresc diureza prin stimularea excretiei de apa si electroliti. Mecanismul de actiune al metilxantinei nu este pe deplin elucidat, nefiind foarte clar, cat din actiunea diuretica se datoreaza actiunii pe aparatul cardiovascular si cat actiunii directe pe parenchimul renal.
  • Studiile farmacologice arata ca teofilina creste viteza filtrarii glomerulare si fluxul sanguin renal in special la nivelul medularei renale. Aminofilina pare a avea efecte similare cu teofilina (Goodman&Gilman, Bologna 1990).
  • Actiunea antioxidanta, antimutagena si anticancerigena: numerosii compusi polifenolici ai ceaiului verde poseda o notabila activitate antioxidanta.

Catechinele au actiune antimutagena si anticancerigena (Paschka AG., Butler R., Young CY., Department of urology, Mayo Clinic/Foundation, Rochester USA, Cancer Letters 1998).
Ceaiul verde este in momentul de fata recunoscut ca agent de preventie impotriva cancerului in Japonia statisticile aratand ca incidenta cancerului este mai mica la populatiile care fac "abuz" de ceai si de asemeni varsta aparitiei este mult intarziata la aceste populatii (Cancer Center Research Institute, Ina.Kitaadachi-gun, Saitama, Japan; Cancer Inhibition by green tea, Mutation Research 1998). Alte cercetari sugereaza ca administrarea ceaiului verde in doze mari poate ameliora prognosticul bolnavelor operate pentru cancer de san stadiul I–II (Department of Epidemiology, Saitama Cancer Center Research Institute. Influence of drinking green tea on breast cancer malignancy among japan patients. Jpn Cancer Res 1998). Alte studii epidemiologice sugereaza un efect de preventie impotriva diverselor forme de cancer la om, inclusiv cel colo-rectal.

Proprietatile bactericide ale catechinelor din ceai au multiple efecte asupra tubului digestiv: in intestinul subtire, catechinele inhiba activitatea a-amilazei, fara a interfera acidul lactic; includerea ceaiului verde in alimentatie pentru mai multe saptamani determina scaderea proceselor de putrefactie si cresterea nivelului acizilor organici prin scaderea pH-ului. Dupa incetarea administrarii, fenomenele sunt reversibile intr-o saptamina. Aceste date implica includerea catechinelor in studiile privind carcinogeneza (Hara Y. Food Research Institute, Japan; Influence of tea catechine on the digestve tract, J Cell Biochem 1997).

Activitatea asupra aparatului cardiovascular:
  • In masura mai mare decat cafeina, ceaiul are o actiune de vasodilatatie coronariana tipica teofilinei. Utilitatea ca remediu adjuvant in bolile cardiovasculare rezida pe de o parte din actiunea vasodilatatoare, pe de alta parte din efectul diuretic la bolnavii cu staza cardiaca (Riva, 1995).
  • Atat extractul de ceai verde cat si catechinele produc o scadere a presiunii sanguine si glicemiei in vitro, inhiband agregarea plachetara si incetinind formarea placilor ateromatoase, de unde rezulta rolul in preventia bolilor cardiovasculare si aterosclerozei.

Lotusul: (latina - NYMPHAEA LOTUS) este o planta din ordinul Nymphaeales, familia Nymphaeaceae, principala lui utilizare fiind pentru actiunea laxativa.

Malva Verticillata – nu are o denumire specifica romaneasca, singurul loc in Romania unde este cunoscuta fiind in judetul Suceava langa Cimpulung Moldovenesc. Este raspandita in tarile din nordul fostei Uniuni Sovietice, Japonia si China. Denumirea chineza este Dong Kui Zi, iar cea in engleza Cheeseweed. In medicina traditional chineza se utilizeaza semintele ca diuretic (elimina apa), lactagog (stimuleaza secretia lactata), laxativ, in bolile neoplazice, in dizenterie. Amestecata cu miere se foloseste in keratite.

Frunze de dud – latina - Morus Alba (dud cu fructe albe) si Morus Nigra (dud cu fructe negre), se utilizeaza in diaree, diabet zaharat, gastrite, ulcer gastro-duodenal, angine, stomatite, afte. Denumit in engleza Mulberry tree este un arbore din genul Morus, familia Moraceae. Este un arbore originar din China, unde frunzele dudului alb sunt folosite la cresterea viermilor de matase. Creste inalt de 15 m, are frunzele asimetric lobate si fructe dulci fade, albe sau negru-rosiatice. In scopuri terapeutice se utilizeaza frunzele fara petiol recoltate in mai si iunie, iar fructele mature.

Ceai Antiadipos cu Ginseng - descrierea modului de utilizare

Preparare:
  • Se fierbe un plic in 200 ml apa, 4-10 minute.
  • Se recomanda a se bea seara din cauza efectului laxativ.
Observatie:
  • Unele persoane pot avea, uneori, deranjamente intestinale. Aceasta inseamna ca ceaiul este eficient.
Producator:
Minerva

Nici o recenzie găsită

Lasa o recenzie