Contact rapid! 0733.365.765

Categorii

Facebook

Ultimele Comentarii

Tinctura de Cimbrisor tonic digestiv si antiseptic intestinal 50 ml Dacia Plant preturi ieftine

Tinctura de Cimbrisor tonic digestiv si antiseptic intestinal 50 ml Dacia Plant

 
9.59 Ron
(9.59 Ron pret cu TVA)
ntv6191
În stoc
+

Tinctura de Cimbrisor tonic digestiv - descriere amanuntita a produsului

Cimbrisorul este o planta cunoscuta si sub denumirile de “schinduf”, “iarba cucului”, “cimbrul ciobanului” sau “tamaita”, fiind utilizata in fitoterapie datorita proprietatilor sale diuretice, coleretice, stomahice si antiseptice. Cimbrisorul contine uleiuri volatile, substante amare, albumina si saruri de calcal, substante care ajuta organismul sa depaseasca starile de raceala si gripa, insotite de tuse comuna sau tuse convulsiva. Cimbrisorul este un bun stimulent al imunitatii, dar si un remediu eficient pentru tratarea infectiilor intestinale, renale si ale vezicii urinare. Tinctura de Cimbrisor (50 ml) de la Dacia Plant este o solutie hidroalcoolica naturista care se administreaza pe cale interna, dupa ce este diluata in apa, in scopul calmarii tusei spastice, convulsive si astmatice, dar care are efecte terapeutice uimitoare si in tratamentul reumatismului. Tinctura de Cimbrisor este un bun adjuvant in tratarea afectiunilor respiratorii diverse, dar isi face cunoscute efectele terapeutice si in cazul problemelor digestive. Aceasta ajuta la combaterea anorexiei, a digestiei lente, a dischineziei biliare si a enterocolitelor, avand o actiune tonic digestiva, stomahica si carminativa. Extern, Tinctura de Cimbrisor poate fi folosita ca adjuvant in eczema infectioasa, scabie si afectiuni bucale.

Tinctura de Cimbrisor tonic digestiv - descrierea actiunilor benefice

Tinctura de Cimbrisor este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Thymus serpyllum, aceasta fiind utilizata in medicina traditionala in afectiuni respiratorii si digestive.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice, precum este si Tinctura de Cimbrisor, sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

Tinctura de Cimbrisor actiuni:
 • Intern: tonica digestiva, stomahica, coleretica, colagoga, carminativa, antiseptica intestinala, respiratorie si urinara, expectoranta, antispastica, diuretica, antiparazitara (vermicida), stimulenta a circulatiei periferice;
 • Extern: antiseptica, antiparazitara, cicatrizanta, dezifectanta a cavitatii bucale.

Tinctura de Cimbrisor indicatii:
 • Intern: se utilizeaza ca adjuvant in: tulburari digestive (anorexie, digestie lenta, dischinezii biliare, enterocolite, diaree, balonare), afectiuni respiratorii (bronsite, traheite, laringite, traheo-bronsite, gripa, tuse convulsiva, tuse spastica, astm bronsic), infectii urinare (cistite, nefrite, pielo-cistite, uretrite), paraziti intestinali;
 • Extern: se utilizeaza ca adjuvant in: eczeme infectioase, scabie (raie), afectiuni bucale (stomatite, abcese dentare).

Tinctura de Cimbrisor tonic digestiv - descrierea amanuntita a compozitiei

 • Plante: cimbrisor (Thymus serpyllum) - herba (27%);
 • Solventi: apa, alcool etilic 40% vol;
 • Raport planta/alcool etilic - 1:3,7;
 • Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

Tinctura de Cimbrisor tonic digestiv - descrierea modului de utilizare

Intern:
 • Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, inainte de mese;
 • Copii intre 7 si 14 ani: cate 7-30 de picaturi de tinctura diluate in 100 ml apa sau ceai (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, inainte de mese.

Extern:
 • in eczeme infectioase si scabie, se aplica sub forma de comprese cu solutie diluata, care se mentin la locul afectat timp de 1-3 ore. Solutia diluata se obtine prin adaugarea a ½-1 lingurita de tinctura la 50 ml apa (¼ de pahar). Inaintea administrarii produsului se recomanda ca, persoanele care au o piele sensibila, sa aplice o crema cu extract de plante, argila sau rasina;
 • in afectiuni bucale (stomatite, abcese dentare), se realizeaza gargara de 4-5 ori pe zi cu solutia diluata, obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100 ml de apa (jumatate de pahar).

Contraindicatii:
 • Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.
 • Alergie la cimbrisor, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii:
 • Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).
Producator:
Dacia Plant

Nici o recenzie găsită

Lasa o recenzie