Contact rapid! 0733.365.765

Categorii

Facebook

Ultimele Comentarii

Miere de rapita protejeaza pancreasul si tratament osteoporoza 250 g Prisaca

Miere de rapita protejeaza pancreasul si tratament osteoporoza 250 g Prisaca

 
10.90 Ron
(10.90 Ron pret cu TVA)
ntv4284
În stoc
+

Descriere amanuntita a mierii de rapita pentru uz alimentar

Mierea de rapita este o miere ce se cristalizeaza extrem de rapid datorita continutului mare de apa, aproximativ 18% din componenta. Rapita este o planta ce se bucura de o arie larga de raspandire, drept pentru care albinele culeg cantitati mari de polen si nectar. Chiar daca mirosul acestei mieri nu este pe placul tuturor, gustul este unul delicios. Mierea de rapita are un pH ridicat, iar textura sa este foarte fina si cremoasa. Aceasta miere se gaseste numai in forma cristalizata, avand aspectul unei creme si se dizolva foarte greu in apa. Mierea de rapita are si efecte terapeutice uimitoare in anumite situatii. Poate fi foloisita cu succes in tratarea osteoporozei, ajuta la refacerea elasticitatii peretiilor vasculari. Consumul de miere de rapita contribuie la protejarea ficatului, splinei si a pancreasului impotriva unor eventuale afectiuni.

Actiunile benefice ale mierii de rapita pentru uz alimentar

Mierea de rapita se cristalizeaza foarte repede datorita continutului mare de apa (18% din componenta). Din aceasta cauza acest tip de miere se poate cristaliza chiar in fagure si nu mai poate fi extrasa. Acest tip de miere are o coloratie foarte slaba.

Rapita este o planta oleaginoasa cu o arie larga de raspandire. Albinele apreciaza aceasta planta, culegand mari cantitati de polen si nectar. De obicei mierea de rapita se obtine in luna mai. Mirosul nu este unul foarte placut in schimb gustul este delicios, acest tip de miere nefiind unul foarte dulce.

Textura este una foarte fina si cremoasa. Are o aciditate slaba si un ph ridicat. Glucoza domina asupra fructozei si astfel se explica rapiditatea cu care acest tip de miere se cristalizeaza. Asadar, mierea de rapita se gaseste in comert doar sub forma cristalizata, avand aspectul unei creme. Se dizolva foarte greu in apa.

Indicatii terapeutice:

  • Mierea de rapita este utilizata in mod special in tratamentul osteoporozei;
  • Ajuta la refacerea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari;
  • Consumul de miere de rapita protejeaza ficatul, splina si pancreasul de diverse boli;
  • Ca orice tip de miere are si proprietati curative, fiind recomandabila mai ales in tratarea bolilor ce afecteaza rinichii.

 

Modul de utilizare al mierii de rapita pentru uz alimentar

Precautii:

  • A nu se administra copiilor sub 1 an.
  • Pentru a nu-si pierde din proprietati este  recomandat a nu se adauga in lichide ce depasesc temperatura de 38°C.
  • Persoanele bolnave de diabet nu vor consuma miere si produse din miere decat sub indrumarea medicului!

Nici o recenzie găsită

Lasa o recenzie